Aktuality

Išlo o život

poradna

www.zlatemoravce.info

Dňa 15. marca 2013 o 16.58 h kontaktovala Mestskú políciu v Zlatých Moravciach žena, ktorá žiadala o pomoc so zabuchnutými dverami obývacej izby svojej priateľky v bytovom dome na treťom poschodí, na Rovňanovej ulici. Prosba o pomoc bola naliehavá o to viac, že sa v nešťastne uzavretej miestnosti nachádzala staršia pani, ktorá súrne potrebovala svoju dávku inzulínu. Život silnej diabetičky bol vo veľkom ohrození.

Pohotová reakcia Mestskej polície bola v privolaní pracovníkov Hasičského a záchranného zboru, ktorí po svojom príchode na miesto zistili, že dve ženy, ktoré v byte uviazli, mali zvnútra uzamknuté aj vchodové dvere do bytu.

Aby nevznikla žiadna škoda na majetku zásahom do vchodových dverí, pristúpilo sa k záchrane dvoch priateliek spôsobom, že susedia z vyššieho poschodia sprístupnili svoj byt, aby sa záchranári mohli spustiť do zamknutého bytu cez okná.

Záchranná akcia trvala približne dvadsať minút a jej výsledkom bol zachránený život vďaka urgentnej pomoci chlapcov Mestskej polície a šikovnosti záchranárov Zlatomoraveckého hasičského a záchranného zboru, za čo je pani Emília veľmi vďačná.

Ľ. Rosinská

 [nggallery id=361]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button